Израел

Летище виж на карта

Тел Авив

Адрес: TLV, Israel

Разписание на полети до Тел Авив

Офис

Тел Авив (Tel Aviv)е пъстър, вълнуващ и динамичен град. Той е съвсем млад, едва на 100 години, а вече е част от световното наследство на ЮНЕСКО и има защо.Градът е важен културен, образователен и архитектурен център, като в него са разположени най-големите бизнес сгради и търговски обекти в Израел. На територията на Тел Авив се намира и древният пристанищен град Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, който ще ви потопи в културно наследство. От възвишението, на което се намира Яфо, се открива впечатляваща гледка към плажовете на Тел Авив.

Други вълнуващи забележителности тук са площадът Рабин, 238-метровата кула Азриели, пазарът Кармел Маркет, Арт сцената на Тел Авив и множество галерии и музеи, като градът е родина и на израелската филхармония. Най-добре ще усетите средиземноморския дух на Тел Авив, прекарвайки деня на плажа. Плажовете тук са любимо място на местни и туристи, но въпреки това са изключително чисти и красиви, като има дори специален плаж за кучета. Тел Авив е рай и за всички любители за хумуса - тук може да опитате най-вкусния хумус в живота си!

Ако посетите града през юни, може да станете свидетели на ежегодния Sail Tel Aviv. Събитието продължава няколко дни, в които можете да се порадвате на всякакви плажни и морски активности, съпроводени от музика, вкусна храна и прекрасна атмосфера.

 

Официален език: иврит и арабски

Официална валута: нов шекел (ILS)

Часова зона: GMT +2

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Тел Авив, до международно летище Бен Гурион, което се намира в близост до магистралата, свързваща Тел Авив и Йерусалим. В града е най-добре да се придвижвате с автобус.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече