Внимание Важно: Пътуващите до Гърция трябва задължително да попълнят електронна декларация преди полет

Важна информация!

Във връзка с разпространението на COVID-19 и последствията, засягащи пътниците на полетите на "България Ер".

Пътници, които не са уведомили за решението си да отменят пътуването си до 24 часа преди  излитане на полета си,  ще се считат за неявили се на съответния полет. Промени на билети на неявили се пътници за полет  ще бъдат извършвани по условията на закупения билет.

При отменен от авиокомпанията полет

Всички пътници с отменени полети, които искат да отложат пътуването си, ще могат да се възползват от опциите по-долу само ако ни информират за решението си, най-късно до 24 часа преди излитане на полета си,свързвайки се  с издателя на билета.

Авиокомпанията предлага

 • Oставяне на билета с отворени дати за пътуване в рамките на една година от издаването на билета по която и да е директна дестинация на "България Еър"

Клиентът може да се възползва и напълно безплатно от следните бонуси към билета си:

 •  Една от по-долу изброените допълнителни услуги по избор

  -  1 брой регистриран багаж до 23 кг.

  -  Избор на седалка с повече пространство

  -  Превоз на домашен любимец

  -  Превоз на непридружено дете

 • Ако пътникът желае да пътува придружен от друг, гарантираме, че вторият билет ще бъде издаден на същата стойност като оригиналния билет по анулирания полет.
 • По желание на клиента е възможна и смяна на име (преотстъпване на билета)

Изброените бонуси са валидни само по полети, изпълнявани от авиокомпания "България Еър".

При полет, който не е отменен от авиокомпанията

Всички пътници, с полети до 31.07.2020 г., които биха искали да отложат пътуването си, поради невъзможност то да бъде осъществено, предвид създалата се ситуация и ограничения на разпространението на COVID-19, ще могат да се възползват от по-долу цитираните опции, само ако информират издателя на билета за решението си,  най-късно до 24 часа преди излитане на полета си.

 • Да ползват билетите за бъдеши пътувания в рамките на една година след издаването им

          Смяна на дата ще бъде извършена без да Ви бъде взимана такса за промянаВъзможно е да има доплащане  до по-висока тарифа,  при извършване на промяната.

При желание от страна на пътника можем да предложим и:

 • Използване на билетите по друга наша  директна  дестинация 
 • Промяна на име по съществуваш билет - може да бъде преотстъпен на Ваш близък.

          Тези промени подлежат на допълнително доплащане. 


Екипът на България Ер винаги прави максималното, за да бъде Вашето пътуване комфортно и безопасно - от момента на резервация и закупуване на билет, до успешното Ви кацане и получаване на багажа на летището. Самолетите, с които оперираме и процедурите за техническото им обслужване са съобразени с най-строгите изисквания на Европейския съюз и Българската въздухоплавателна администрация, а също така и на международните организации, контролиращи качеството и безопасността на въздушния превоз – ICAO и IATA. Това важи в пълна сила и за авиокомпаниите – партньори на България Ер, чиито полети могат да бъдат част от пътуването Ви.

За да бъде Вашият полет едно истинско удоволствие, имаме нужда и от Вашето съдействие за следното:

 • Ако имате специални изисквания към обслужването по време на полет, е необходимо да проверите условията на нашия сайт преди резервация за полета, за да сте сигурни, че имаме възможност да извършим необходимите допълнителни услуги;
 • Ако планирате да превозвате домашен любимец е необходимо да се запознаете с условията в секция Вашият багаж. Преди закупуването на билет, препоръчваме да се запознаете с Общите условия за превоз и Вашият багаж на България Ер, където са описани правилата, по които Вие и Вашия багаж ще бъдете превозени по нашите полети;
 • Преди да тръгнете за летището, проверете още веднъж дали не сте забравили най-важните документи: паспорт или лична карта, визови документи, пътническа застраховка, други;
 • Явявайте се на летището достатъчно време преди полета, за да можете спокойно да се регистрирате и да преминете всички необходими проверки. Минималният срок за регистрация преди полет не е еднакъв за различните летища, но стандартния срок е минимум 2 часа преди времето за излитане и не по-късно от 45 минути преди полета;
 • Информирайте се предварително за размера на ръчния багаж и за вещите, които не са разрешени за превоз в него;
 • Ако до крайната Ви дестинация имате прекачване с два или повече полета на България Ер или комбинация от полет на България Ер и друга партньорска авиокомпания, имате следните предимства:
  • при регистрацията на летището ще бъдете регистрирани и за двата полета;
  • можете да регистрирате багажа си директно до крайната дестинация;
  • след като пътуването Ви е започнало, няма да имате проблеми ако изпуснете втория си полет, поради закъснение на първия. В този случай България Ер или авиокомпанията партньор ще имат задължение да осигурят безплатно придвижването Ви до крайната дестинация , дори това да изисква допълнителни разходи като премаршрутиране с други авиокомпании, настаняване на хотел и др.

Бихте могли да получите подробна информация за Вашите права и лимитите на отговорност на въздушния превозвач в случай на произшествие съгласно КОНВЕНЦИЯТА ОТ МОНРЕАЛ ОТ 28 май 1999 г., въведена в практиката на общността с РЕГЛАМЕНТ (ЕО) N 2027/97 (изменен от РЕГЛАМЕНТ N 889/2002 г.), като се свържете с нашите офиси или Информационния център на авиокомпанията.

Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече