Италия

Летище виж на карта

Рим

Адрес: FCO, Via dell' Aeroporto di Fiumicino, Fiumicino, Metropolitan City of Rome, Italy

Разписание на полети до Рим

„Вечният град“ Рим (Rome) безспорно е най-впечатляващият италиански град и един от най-запленяващите в света. Неизмеримо е богатството от исторически забележителности, с който е изпълнен – Колизеумът, базиликата Свети Петър и музеите на Ватикана, фонтанът ди Треви, Римският форум, площад Навона, Пантеонът, Музеят на Рим, Ботаническите градини и др. За да разгледате Рим, ще ви е нужна най-малко една седмица. През лятото Рим е изключително пренаселен, затова е желателно да си направите предварителна резервация. Препоръчваме ви да се включите и в организараните обиколки "Hop on, Hop off" – турове.

Официален език: италиански

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT +1. Часовата разлика с България е 1 час на назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Рим, до летище Фиумичино (Fiumicino), намира се  на около 30 км от града. Най-удобният начин да стигнете до Рим е с влак, тръгващ от самото летище и отиващ  до гара Термини - центърът на транспортната мрежа на Рим. Такситата в столицата са много скъпи. Ако не желаете да я разгледате пеш, можете да използвате сравнително евтиния градски транспорт.

Разгледайте директните полети на „България Еър“ и до други градове в Италия - Милано.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече