Италия

Летище виж на карта

Рим

Адрес: FCO, Via dell' Aeroporto di Fiumicino, Fiumicino, Metropolitan City of Rome, Italy

Разписание на полети до Рим

Рим (Rome), познат още като „Вечният град“, безспорно е най-впечатляващият сред италианските градове и един от най-запленяващите в цял свят. Неизмеримо е богатството от исторически забележителности, с които е изпълнен. Малка част от тях са Колизеумът, базиликата Свети Петър, музеите на Ватикана, фонтанът ди Треви, Римският форум, площад Навона, Пантеонът, Музеят на Рим, Ботаническите градини и галерия Боргезе.

Освен с многобройните си забележителности, Рим може да ви впечатли и с ежегодните си събития. Ако почивката ви съвпада с някое от тях, непременно го посетете.

През март се провежда фестивалът Eurochocolate. Там ще можете да погалите небцето си с най-различни шоколадови изкушения.

По време на Великден можете да видите традиционното шествие до хълма Платин, както и благословията на Папата по случай празника.

Между юни и септември можете да се насладите на Son et lumière – спектакъл на звука и светлината, по време на който Колизеумът, Римският Форум, фонтанът ди Треви и районът Тиволи са великолепно осветени нощем.

През септември се провежда La Notte Bianca или Бялата нощ, по време на която градът не заспива и улиците са пълни с хора. Тогава столицата предлага забавления за малки и големи – танци, дегустации на вино и храна, концерти.

Нещо интересно за Рим е, че котките са считани за древно наследство на града и има специален закон, според който могат да живеят навсякъде, където пожелаят – дори и сред руините. Друг любопитен факт за италианската столица е, че монетите от фонтана ди Треви периодично се събират от доброволци и се даряват на хора в нужда.

 

Официален език: италиански

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Рим до летище Фиумичино (Fiumicino) – то се намира на около 30 км от града. Най-удобният начин да стигнете до Рим е с влак, тръгващ от самото летище и отиващ  до гара Термини - центърът на транспортната мрежа в Рим.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече