Кипър

Летище виж на карта

Ларнака

Адрес: Larnaca International Airport, Larnaca, Cyprus

Разписание на полети до Ларнака

Ларнака (Λάρνακα, Larnaca), третият по големина град в Кипър, съчетава в себе си богато историческо минало и лежерен курортен дух. През вековете градът е бил под владението на ахейци, персийци, византийци, римляни, османци и британци. Всички те са оставили своя отпечатък и са превърнали Ларнака в истинска историческа съкровищница.

Една от най-ценните забележителности тук е църквата Свети Лазар, посветена на Лазар, покровител на Ларнака, и построена през 9-и век върху гробницата на светеца. Днес тази църква е един от най-важните запазени паметници от ранна Византия. Като говорим за храмове, няма как да пропуснем да споменем, че тук е третото най-важно място за мюсюлманите след Мека и Медина, а именно – Хала Султан Теке. Храмът е изграден върху паднал метеорит и за него се твърди, че притежава лечебна сила.

Заслужава си да видите и соленото езеро Ларнака, особено през зимата, когато временно се превръща в дом на розовото фламинго.

Задължително е да споменем и потъналия кораб Зенобия, в близост до който е създаден подводен музей на амфорите. Останките на морското дъно са атракция за почитателите на гмуркането, но са подходящи и за почти всички останали посетители, които нямат водолазна екипировка – разглеждането на подводния парк се осъществява само с шнорхел.

Разгледайте и средновековния замък в Ларнака. В него ще откриете малък музей с интересни експонати от миналото на Кипър.

Интересен факт е, че в Ларнака времето е слънчево средно по 330 дни в годината, а средната годишна температура е 26.1°C, така че – планирайте почивката си смело! Освен това, слънчевият курорт разполага с уютни таверни и ресторанти, където можете да опитате вкусна местна храна.

 

Официален език: гръцки и турски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +2

Транспорт: Авиокомпания "България Еър" предлага изгодни самолетни билети за директни полети до международното летище Ларнака – най-голямото на остров Кипър. Придвижването до града и в него се осъществява с автобус.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече