Кипър

Летище виж на карта

Ларнака

Адрес: Larnaca International Airport, Larnaca, Cyprus

Разписание на полети до Ларнака

ЛАРНАКА


Ларнака (Λάρνακα, Larnaca), третият по големина град в Кипър, съчетава в себе си богато историческо минало и лежерен курортен дух. През вековете градът е бил под владението на ахейци, персийци, византийци, римляни, османци и британци. Всички те са оставили своя отпечатък и са превърнали Ларнака в истинска историческа съкровищница.
Една от най-ценните забележителности тук е църквата Свети Лазар, посветена на Лазар, покровителя на Ларнака, и построена през 9-и век върху гробницата на светеца. Днес тази църква е един от най-важните запазени паметници от ранна Византия. Продължете към т.нар. Построената от Ангели византийска църква – световноизвестен исторически и археологически паметник. Като говорим за храмове, няма как да пропуснем да споменем, че тук е третото най-важно място за мюсюлманите след Мека и Медина, а именно Хала Султан Теке. Твърди се, че храмът притежава лечебна сила и е изграден върху паднал метеорит. Не пропускайте да се полюбувате и на соленото езеро, което е дом на над 80 вида мигриращи птици, в това число и на яркото розово фламинго.
Интересен факт е, че в Ларнака времето е слънчево средно по 330 дни в годината, така че посещавайте я смело! С множеството си чудесни хотели в непосредствена близост до красиви плажове, уютни таверни, ресторанти и кафенета, градът е прекрасен за почивка, а по време на летния фестивал можете да се насладите и на танци, музика, театър в изпълнение на местни и международни артисти.


Официален език: гръцки и турски
Официална валута: Евро (EUR)
Часова зона: GMT +02
Транспорт: Авиокомпания "България Еър" предлага изгодни самолетни билети за директни полети до Ларнака, до едноименното международно летище – най-голямото на остров Кипър. Придвижването до града и в него се осъществява с автобуРезервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече