Швейцария

Летище виж на карта

Цюрих

Адрес: Kloten Airport, Kloten, Switzerland

Разписание на полети до Цюрих

Цюрих (Zurich) е разположен в централната част на алпийската държава, на северозападния бряг на Цюрихското езеро. Градът е най-важният финансов и търговски център на Швейцария, както и една от добре развитите туристически дестинации в страната.

Започнете разходката си от историческия център на Цюрих – хълма Линдерхоф, разположен до река Лимат, вижте изключителната катедрала Гросмюнстер, както и прекрасната гледка, която се открива от нея към града. Още няколко църкви ще ви впечатлят с красотата си, като особено интересен е стъклописът в църквата Фраумюнстер, която е най-старата в Цюрих. Посетете и замъка Кюбург, минете по старата тясна улица Аугустинергасе, където са разположени множество многоцветни сгради. Ако сте в настроение за музеи и галерии – ще откриете достатъчно, като можете да започнете от националния музей и галерията Кунстхаус. Друга интересна забележителност в Цюрих е и зоологическата градина, където проектът Дъждовна гора представя копие на джунглата Масоала в Мадагаскар.

Любопитен факт за града е, че в Цюрих има над 1200 фонтана, от които тече кристално чиста планинска вода – от нея спокойно можете да пиете. Цюрих е популярен и с едноименното си езеро – въпреки че се разпростира на цели 88.66 кв. км, историята помни немалко моменти, в които то замръзва. Въпреки това, когато времето го позволява, то е идеално и за плаж.

Само на пет километра от града се намира шоколадовата фабрика на Линд – сигурни сме, че няма да я пропуснете. Фирменият магазин там предлага голямо разнообразие от невероятен шоколад на достъпни цени.

Градът на кристалните води освен с изискания си дух и красиви камбанарии, ще ви впечатли и с модерния си и активен социален живот. Сред старинните сгради, симпатични площади и интересни скулптори навсякъде ви очакват страхотни ресторанти, барове и клубове, а емблематичните театрални, филмови и музикални фестивали правят града още по-вълнуващ през лятото.

 

Официален език: немски, френски, италиански

Официална валута: швейцарски франк (CHF)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети  до Цюрих, до летище Клотен – най-голямото международно летище в Швейцария. Намира се на 13 км от центъра на града. Общественият транспорт включва S-bahn (местни влакове), трамваи и автобуси. Мрежата на обществения транспорт включва също лодки по езерото Цюрих и река Лимат.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече