Внимание Правителството на Великобритания въвежда нови мерки за влизане в и преминаване през страната. Повече информация тук:

Швейцария

Летище виж на карта

Цюрих

Адрес: Kloten Airport, Kloten, Switzerland

Разписание на полети до Цюрих

Цюрих е най-важният финансов и търговски център на Швейцария. Същевременно градът е и една от добре развитите туристически дестинации в страната.
Цюрих е разположен в централната част на алпийската държава, на северозападния бряг на Цюрихското езеро. Една от основните исторически забележителности в града е катедралата Гросмюнстер. Други известни обекти са замъкът Кюбург, храмът Св. Петър и манастирската църква Фраумюнстер, която е най-старата в Цюрих. Интерес представлява и старата тясна улица Аугустинергасе, където са разположени множество многоцветни сгради. В града могат да бъдат разгледани и голям брой музеи и художествени галерии. Друга интересна забележителност в Цюрих е и зоологическата градина, където проектът „Дъждовна гора“ представя копие на джунглата Масоала в Мадагаскар.
Не пропускайте да посетите и фабриката на Линд, в която е разположен малкият град Килхберг, само на 5 км от Цюрих. Фирменият магазин там предлага голямо разнообразие от шоколадови изкушения на достъпни цени.
Официален език: немски, френски, италиански,

Официална валута: Швейцарски франк (CHF)

Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети  до Цюрих, до летище  Клотен – най-голямото международно летище в  Швейцария. Намира се на 13 км от центъра на града. Общественият транспорт включва S-bahn (местни влакове), трамваи и автобуси. Мрежата на обществения транспорт включва също лодки по езерото Цюрих и река Лимат.


Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ПОКОРИ ВЪРХОВЕТЕ С България Еър

Вземете безплатно своята ски/сноуборд екипировка на всички директни полети, оперирани от България Еър.

Виж повече