Сърбия

Летище виж на карта

Белград

Адрес: Nikola Tesla Airport, Belgrade

Разписание на полети до Белград

Белград (Belgrade) е столицата и най-големият град в Сърбия, разположен при вливането на река Сава в Дунав. Освен че е университетски, научен, културен и стопански център на страната, Белград е и много красив и модерен град, който привлича гости със своята история, оживеност и бохемски дух.

Можете да започнете опознаването му от Парк Калемегдан и Белградската крепост – някога важно укрепление, а днес парк с особено красиви гледки по залез. Не пропускайте да видите известната статуя „Победник“, както и мястото, където се сливат Сава и Дунав. Чудесни за разходка и за потъване в атмосферата на Белград са площад „Република“ – тук са Народният театър и Националният музей, пешеходната улица „Кнез Михайлова“, легендарната улица „Скадарлия“ – символ на бохемския Стари Белград, отново пешеходна, пълна с кафенета и ресторанти, посещавани през годините от емблематични личности като Алфред Хичкок. На улица „Краля Милана“ пък ще откриете Стария дворец, Белия дворец и Новия дворец, днес административни сгради, а в историческия квартал „Гардош“ ще се губите сред пленителни църкви, стари къщи и заведения и ще се наслаждавате на гледки към Сава и Белград.  Други интересни забележителности са музеят на Тесла,където се съхраняват всичките вещи на учения, най-голямата сръбска православна църкваСвети Сава”, кулата Авала.

Колкото до забавления, Белград е наистина богат на тях. От плаващитезаведения, които никога не спят (при сливането на реките Сава и Дунав), до лятната курортна зона „Ада Циганлия“ –полуостров със 7-километрова плажна ивица – която прилича на отделен град и е перфектно място за плаж, спорт или коктейли. Любопитен факт е, че първата дискотека на Балканите отваря врати именно в Белград, през 1967 г. Хубава идея за лятото е да посетитеи фестивала на изкуствата BELEF, както и Белградския карнавал с лодки.

Официален език: сръбски

Официална валута: Динар (RSD)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Белград. От летището до центъра на града можете да се придвижите с автобус в рамките на около 30 минути или с такси за около 15 минути.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече