Гърция

Летище виж на карта

Athens International Airport

Адрес: Attiki Odos, Spata Artemida, 190 04, Greece

Сайт: https://www.aia.gr/traveler/

Тел.: +30 21 0353 0000

Разписание на полети до Атина

Атина (Athens) не е просто столицата на Гърция. Тя е родното място на демокрацията, философията и люлката на европейската цивилизация. Градът носи името на древногръцката богиня на мъдростта. Според митологията Атина Палада и Посейдон влезли в надпревара за това кой да бъде покровител на града. Всеки от тях трябвало да създаде дар за жителите му. Атина спечелила с маслиновото си дърво, символизиращо мир и благоденствие. 

Забележителностите в гръцката столица са изключително много – отделете си поне два дни за кратка и вълнуваща екскурзия или ако сте решили да посетите града като част от почивката си в Гърция.Акрополът в Атина е най-известният в света, а неговата най-емблематична постройка е Партенонът. Малко под него се намира Театърът на Дионис, считан за най-стария в света. Очакват ви и Храмът на Зевс, Олимпионът, Агората и Ерехтейон – другите задължителни забележителности от Акропола. В подножието му се намира Плака, наричан още „Кварталът на боговете“. Смята се, че има постоянно население от около 3000 години, което го прави един от най-древните квартали в света. Към дългия списък с емблематични исторически забележителности ще добавим и Арката на Адриан, площад Синтагма, Римския форум и Византийския музей.

Любопитен факт за гръцката столица е, че само в Атина има над 100 музея и галерии. Също така Гърция е страната с най-голям брой археологически музеи в целия свят.

А ако посетите Атина в периода от август до октомври, ще имате възможност да станете свидетели на Културния фестивал на Атина и Фестивала на гръцките танци.

 

Официален език: гръцки

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT +2

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Атина. За да се придвижите от Международното летище в Атина до центъра на града и обратно, на ваше разположение са денонощните експресни автобуси и градското метро.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече