Пътуване на деца без придружител

Доверете се на услугата на „България Еър“ за пътуване на деца без придружител и бъдете спокойни за тях по време на полет.

Какво представлява услугата „Превоз на непридружено дете“(UNACCOMPANIED MINOR – UM) и за кого приложима?

  • За деца на възраст между 3 и 5г. осигуряваме ескорт – стюард, който да го посрещне от изпращача на отправното летище, да го придружи по време на всички летищни процедури до качване в самолета, да се погрижи лично за спокойното пътуване на детето по време на полета до желаната дестинация и да го предаде на посрещача при пристигане. За детето се заплаща пълната тарифа без детско намаление, плюс 50% от еднопосочната тарифа в М класа и двупосочни летищни такси за стюарда-придружител.
  • За деца между 5 и 11г. се осигурява служител, който да го посрещне от изпращача на отправното летище, както и такъв, който да го предаде на посрещача при пристигане. За детето се заплаща пълната тарифа без детско намаление, плюс UM такса в размер на 60 евро на отсечка за международни полети. За следните дестинации: Лисабон, Малага, Палма де Майорка, Тел Авив*, Москва, Санкт Петербург, Амстердам, Мадрид, Париж, Лондон* и Барселона, таксата е в размер на 70 EUR на отсечка.Таксата за вътрешни полети е 40 евро на посока.

Пожелание на родителите, деца от 12 до 18 г. могат също да се възползват от услугата „Превоз на непридружено дете“, срещу заплащане на UM таксата. На тях се предоставя същата услуга като за деца между 5 и 11 г.

Как да се възползвате от услугата?

  • Необходимо е да отправите запитването си поне 2 седмици преди полета на callfb@air.bg;
  • След потвърждение от Центъра за обслужване на клиенти, в резервацията на детето задължително се внасят възрастта и рождената му дата, както и информация за посрещача и изпращача – имена, телефон и адрес;
  • Следва да бъде попълнен формуляр с данните от резервацията, като това може да стане на летище преди полет или предварително да се изтегли от www.air.bg, попълни и предаде на чек-ин преди полет;
  • В случай, че полетът се оперира от друга авиокомпания, е възможно да са приложими други условия. Ако желаете да заявите услугата непридружено дете за такъв полет следва, да се свържете с Център за обслужване на клиенти на България Еър на телефон +359 2 40 20 400 или на e-mail: callFB@air.bg.

 Няколко важни уточнения:

  • Детето ви трябва да носи със себе си валиден паспорт, като за вътрешните полети той може да бъде заменен с акт за раждане – оригинал или нотариално заверено копие;
  • Авиокомпания България Еър приема непридружени деца на своите полети, трансфериращи на летище София само при предоставени контакти и осигурен посрещач/изпращач на трансферния пункт;
  • Една стюардеса може да придружава две деца от едно семейство братя и сестри, които пътуват заедно;
  • За две деца от едно семейство - братя и сестри, пътуващи заедно се заплаща една UM такса.

* Зa София–Лондон таксата е 70 евро, а за Лондон – София е 70 паунда ,София - Цюрих 70 евро, Цюрих – София 70  CHF, София - Тел Авив е 70 евро , а от Тел Авив до София 70 USD

Заплащане на услугата превоз на непридружено дете

ВъзрастУсловия на тарифа
От 3 до 5 години

За деца на възраст между 3 и 5г. осигуряваме ескорт – стюард, който да го посрещне от изпращача на отправното летище, да го придружи по време на всички летищни процедури до качване в самолета, да се погрижи лично за спокойното пътуване на детето  по време на полета до желаната дестинация и да го предаде на посрещача при пристигане.

За детето се заплаща пълната тарифа без детско намаление, плюс 50% от еднопосочната тарифа в М класа и двупосочни летищни такси за стюарда - придружител.

От 5 до11 години

За деца между 5 и 11г. се осигурява служител, който да го посрещне от изпращача на отправното летище, както и такъв, който да го предаде на посрещача при пристигане.

За детето се заплаща пълната тарифа без детско намаление и UM такса в размер на 60 евро на отсечка за международни полети и 40 евро за вътрешни полети. За следните дестинации: Лисабон, Малага, Палма де Майорка, Тел Авив*, Москва, Санкт Петербург, Амстердам, Париж, Лондон*,Мадрид и Барселона таксата е в размер на 70 EUR.

От 12 до 18 години

По желание на родителите, деца от 12 до 18г. могат също да се възползват от услугата „Превоз на непридружено дете“, срещу заплащане на UM таксата. На тях се предоставя същата услуга като за деца между 5 и 11г.

Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ЗНАЕМ, ЧЕ И ТЕ СА ЧАСТ ОТ СЕМЕЙСТВОТО

Възползвайте се от услугата ни за превоз на домашни любимци.

Виж повече

ВАШЕТО ДЕТЕ Е И НАША ОТГОВОРНОСТ

Възползвайте се от услугата "Непридружено дете" и изпратете Вашето дете с наш придружител.

Виж повече