Австрия

Летище виж на карта

Виена

Адрес: Vienna International Airport, Schwechat, Austria

Разписание на полети до Виена

Офис

ВИЕНА
Виена (Vienna) е столица и най-големият град в Австрия, разположена е на двата бряга на река Дунав и е прекрасна през всеки сезон.

Разходете се до внушителната готическа катедрала Свети Петър в центъра с кула, достигаща 137 метра височина, до забележителните сгради на Австрийския парламент и кметството; минете по старата красива главна улица Рингщрасе, която обикаля града, и площада Щефансплац – сърцето на Виена.

Разгледайте прекрасните дворци Шонбрун и Белведере: лятната резиденция на императорското семейство Шонбрун има 1441 стаи, до които се намира най-старата в света и уникална барокова зоологическа градина. В имперския дворец Хофбург се помещават Австрийската национална библиотека, Световният музей, Музеят на Сиси и Имперският трезор.

Любопитен факт е, че виенчани са пристрастени към домашните любимци, по-конкретно към кучетата. По улиците ще срещнете страхотни породи и можете да се присъедините към подобна разходка, ако решите да вземете своя любимец – с „България Еър“ той ще пътува сигурно и удобно.

Не забравяйте, че в родния град на Щраус и Вуберт, също дом на Моцарт, Бетховен, Вивалди, Паганини, Хайдн… само за периода януари – март се провеждат близо 300 бала! Операта или театърът също сa задължителни за посещение, както и вълнуващият Пратер. Ако посетите Виена през май или юни ще станете свидетели на някои от най-известните и запомнящи се културни фестивали – Международния музикален фестивал и Джаз фестивала Виена, а през юли и август – Музикалния филмов фестивал.

Официален език: немски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Виена до международно летище Виена на 20 км от центъра на града. От летището към града пътуват влак и експресен  автобус.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече