Австрия

Летище виж на карта

Виена

Адрес: Vienna International Airport, Schwechat, Austria

Разписание на полети до Виена

Офис

Виена (Vienna) – столицата на Австрия и най-големият град в нея, е разположена на двата бряга на река Дунав и си заслужава да се посети през всеки сезон. По света австрийската столица е позната още като „град на музиката“, тъй като е била дом на Бетовен, Моцарт и Шуберт, а също и като „град на сънищата“, заради Зигмунд Фройд.

Виена е град, богат и на традиции и култура, и на съвременен младежки дух и има какво да даде на всеки свой посетител.

Започнете разходката си от внушителната готическа катедрала Свети Стефан – тя ще ви впечатли с кулата си, достигаща 137 метра височина. Продължете към величествената сграда на кметството, построена в готически стил през 1883 г. Не пропускайте да видите и сградата на парламента и Дунавската кула, от която се открива панорама към града, реката и Виенската гора. Задължителна следваща спирка е забележителният Пратер, където можете да се качите на емблематичното за австрийската столица виенско колело.

За почитателите на изкуството и културата, Виена разполага с ред музеи, галерии и дворци – вижте Музея за изящни изкуства, музея Албертина, Природонаучния музей, Музея на Хундертвасер и Музея Зигмунд Фройд, двореца Шьонбрун, двореца Белведере и двореца Хофбург.

За завършек на почивката си отидете на шопинг – по улиците Мариахилфер Щрасе, Нойбаугасе, Кернтнер Щрасе, Грабен и Колмаркт ви очакват множество магазини за дрехи, обувки и бижута.

Като говорим за Виена, трябва да се отбележи и че само за периода януари – март там се провеждат близо 300 бала! Австрийската столица е дом и на някои от най-известните и запомнящи се фестивали – Международния музикален фестивал и Джаз фестивала през май и юни, както и Музикалния филмов фестивал през юли и август.

Любопитно за Виена е, че тук е изобретено първото преспапие – през 1900 г. механикът Ервин Перци прави опити да създаде по-светла хирургическа лампа, като към обикновена крушка добавя вода и люспи от грис. Опитът е неуспешен, но дава идеята за познатата на всички днес „снежна“ декорация.

 

Официален език: немски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Виена до международно летище Виена. То се намира на 20 км от центъра на австрийската столица. От летището към града пътуват влак и експресен автобус.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече