Внимание Гъвкави възможности за Вашето пътуване с България Еър. Повече информация тук:

Русия

Летище виж на карта

Санкт Петербург

Адрес: Pulkovo Saint Petersburg Airport, Pulkovskoe shosse, Saint Petersburg, Russia

Разписание на полети до Санкт Петербург

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Санкт Петербург (Saint Petersburg) e разположен в делтата на река Нева при вливането й в Балтийско море. Царственият град е символ на разкоша – с грандиозните си дворци, катедрали и църкви, красиви канали и свръх богат културен живот.

Пресечете бързата Нева по чудните мостове, разходете се по главната улица „Невски” с кафенета и магазини, скътани между дворците. Разгледайте елегантния квартал „Марински“, както и остров Петроградский с чудните зелени островчета наоколо.

Постойте на главния площад да усетите величието и красотата му и си отделете колкото можете повече време за един от най-невероятните музеи в света – Ермитажа. Зимният дворец, освен със своите колекции от общо няколко милиона творби от Каменната ера до двадесети век, завладява и с пищните си зали, може би Малахитовата е най-впечатляващата от тях. Интересен факт е, че котките са били на специална почит тук – самата Екатерина II наредила да се заселят десетки от тях, за да пазят двореца от нашествията на плъховете.

Посетете музея на Достоевски, този на бижутера Фаберже, както и апартамента на Пушкин. Опитайте да отидете и на опера или балет в театър Марински – преживяване, което се помни цял живот.

Вълнуващата островна крепост на Петър Велики също не бива да се пропуска, както и дворците Павловск, с безкрайният му парк, символът на руския барок – Екатерининският дворец, и внушителният дворец на Петър Велики – Петерхоф, който заради великолепието и екстравагантността си е известен като „руският Версай”.

Докато опознавате Санкт Петербург, добавете черен хайвер, блини и… каквото друго ви хрумне – има почти всичко. Пробвайте и разнообразните барове и богатия нощен живот. А уникалните бели нощи ви очакват от края на май до началото на юли.

Официален език: руски

Официална валута: Рубла (RUB)

Часова зона: GMT +03. Часовата разлика с България е 1 час напред.

Транспорт: България Еър предлага полети както до Санкт Петербург, така и до Москва. А в комбинация с бързия влак между двата града можете да си планирате незабравима туристическа програма!


Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ПОКОРИ ВЪРХОВЕТЕ С България Еър

Вземете безплатно своята ски/сноуборд екипировка на всички директни полети, оперирани от България Еър.

Виж повече