Чехия

Летище виж на карта

Прага

Адрес: PRG, Prague 6, Czechia

Разписание на полети до Прага

Прага (Prague)е вълшебно изживяване. Чешката столица е разположена в западната част на страната, на бреговете на р. Вълтава, и е приказна до последната си калдъръмена уличка, замък или кула.

Разходката ви няма как да не мине през прелестно красивия площад с катедралата в Стария град, изпълнен с чудни барокови къщички, кафенета и магазини. Общината – дворец в стил арт нуво, емблематичния Карлов мост със статуите на 30 светци и известния Астрономически часовник със средновековен механизъм от 1490 година.  В националния музей ви очакват природонаучни и исторически колекции, а вековният дух на града ви зове в Пражкия замък, който се слави като един от най-големите и древни замъци в света.

Качете се и на кулата Петржин, за да се насладите на прелестната гледка към цяла Прага и вижте Танцуващата къща, създадена по идея на Вацлав Хавел. Зоологическата градина в чешката столица пък е една от най-хубавите в света.

Любопитен факт за града е, че именно река Вълтава е вдъхновителят на симфонията „Моята страна” на Бедржих Сметана – едно от най-известните и прекрасни класически произведения на 19. век.

Градът на 100-те кули е чудесен за посещения през цялата година – освен с приказната си коледна украса, той ще ви впечатли и през лятото със своите фестивали на музиката и театралното изкуство.

Официален език: чешки

Официална валута: Чешка крона (CZK)

Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Прага, до летище Рузине (PRG), на 20 км северозападно от центъра на града. Може да се възползвате от метро, за да стигнете до центъра на града.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече