Внимание Важно: Нови изисквания за влизане в България, валидни от 29.01.2021г.

Франция

Летище виж на карта

Париж

Адрес: Paris-Charles de Gaulle Airport, Roissy-en-France, France

Разписание на полети до Париж

Париж (Paris) е изключително романтичен град, желана туристическа дестинация, главен център на Европа столетия наред и столица на Франция.
Разположен е на река Сена, която го разделя на две половини. Топ атракциите на Париж са определено Айфеловата кула, в началото смятана за временна конструкция за Световното изложение, „Триумфалната арка” от 1889 г., възложена от Наполеон Бонапарт, и масивната катедрала Нотердам. Разходката от Конкорд и Шанз-Елизе и посещението на световноизвестния Лувър също са задължителни. Сред интересните места са още градините Люксембург, Версай, Музеят на Пикасо, Градините на Тюйлери, Мулен Руж и др. Комбинацията от историческо наследство и уникално френско докосване правят града повече от примамлива дестинация.
През цялата година в Париж се провеждат събития от различен характер, ако го посетите през юни например ще станете част от Фестивала на музиката, а през юли се провежда Тур дьо Франс – най-посещаваното колоездачно събитие в света.

Официален език: френски

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Париж, до летище  Шарл де Гол ( CDG), което е най-голямото и се намира на 25 км от града. Транспортът в Париж е евтин и ефикасен. Автобусите, метрото и безпилотните влакове RER са основни възможности за придвижване.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ПОКОРИ ВЪРХОВЕТЕ С България Еър

Вземете безплатно своята ски/сноуборд екипировка на всички директни полети, оперирани от България Еър.

Виж повече