Франция

Летище виж на карта

Париж

Адрес: Paris-Charles de Gaulle Airport, Roissy-en-France, France

Разписание на полети до Париж

Париж (Paris) неслучайно е определен като града на романтиката и любовта. Френската столица поглъща моментално с красотата, историята, културата и вкусовете си – всеки, който стъпи в Париж, мечтае да се връща отново и отново. За незабравими разходки край Айфеловата кула, Триумфалната арка, Нотр Дам и Сакре Кьор, за плаване с лодка по Сена. За разходки в дворцовите Градини на Люксембург, до Версайския дворец, до невероятния модерен център Жорж Помпиду, до Мулен Руж.

И Лувъра, разбира се – за него ви трябват дни. Както и музея на Пикасо и още много, много други прекрасни музеи и галерии. Не пропускайте чудните кафенета край ателиетата на художниците в Монмартр или пък заведенията край галериите, бутиците и забележителностите на изискания квартал Маре. Разходете се и по Шанз Елизе, и в Градините на Тюйлери… а децата заведете не къде да е, а в Дисниленд!

Едно по-нестандартно предложение е да разгледате и „Пер Лашез“, най-посещаваното гробище в света, за което има дори турове с гид. Там почиват Оскар Уайлд, Марсел Пруст, Джим Морисън и безброй други емблематични личности.

Любопитен факт за Париж е, че великолепният Pont Neuf (Новият мост) всъщност е най-старият и дълъг мост във френската столица. Построен е през 16. век и е увековечен от множество велики художници, писатели и режисьори.

Нощният живот в Париж също е блестящ и има по нещо за всеки вкус, но кабаретата все пак са си най-автентичното забавление, което всеки трябва да види. Колкото до събития – през цялата година Париж е наситен със страхотни такива: ако го посетите през юни, например, ще станете част от Фестивала на музиката, а през юли се провежда Тур дьо Франс – най-посещаваното колоездачно събитие в света.

Официален език: френски

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT+1

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Париж, до летище  Шарл де Гол (CDG), което е най-голямото и се намира на 25 км от града. Транспортът в Париж е евтин и ефикасен. Автобусите, метрото и безпилотните влакове RER са основни възможности за придвижване.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече