Испания

Летище виж на карта

Палма де Майорка

Адрес: Palma Mallorca Airport, Palma, Spain

Разписание на полети до Палма де Майорка

Палма де Майорка

Остров Майорка (Mallorca) е най-големият от Балеарските острови, а Палма де Майорка е най-огромният град на острова и е сред най-известните морски курорти, като ви среща и с вълнуващи културни и исторически забележителности.

Една от най-впечатляващите е катедралата Ла Сеу. Тя е най-високият готически храм в Испания, изграждането й отнема 400 години, като през XX век е реставрирана от изключителния модернист Гауди. Зад катедралата се намира Старият град – потъвате в лабиринт от улички, носещи отпечатъка на арабското влияние, множество музеи и галерии.

Вижте страхотната гледка към пристанището, залива на Палма, околностите и хълмовете на планината Трамунтана от най стария замък в Испания – Белвер, известен с уникалната си кръгла форма. Открийте и пещерите Драк – една от най-необикновените атракции на острова, чиято обиколка включва плаване с лодка в подземното езеро Мартел и класически концерт край бреговете му.

Във Валдемоса – китно селце до Палма де Майорка – се намира Кралският манастир. Любопитен факт е, че в него Шопен и любимата му Жорж Санд прекарват част от живота си, като той композира някои от произведенията си, а Жорж написва книгата си „Зима в Майорка“. Ако сте ценители на виното, можете да продължите към Алорда – атрактивен замък-винарна, препоръчваме ви и живописния стар град на Алкудия Tuscasasrurales.

Разбира се, не пропускайте да посетите и някой от известните фестивали – музикалния Сан Себастиан, един от най-старите музикални фестивали в Европа Jaume или оперния фестивал, в който ежегодно има българско участие.

Официален език: испански и каталонски
Официална валута: Евро (EUR)
Часова зона: GMT +1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Палма де Майорка.  Автобусите и влаковете са основните видове транспорт в града. Можете да се повозите и на специалния туристически автобус, който минава през основни забележителности в града.

Разгледайте директните полети на „България Еър“ и до други градове в Испания - Мадрид, Барселона и Малага.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече