Великобритания

Летище виж на карта

Лондон летище Хийтроу

Адрес: Heathrow Airport, Longford, United Kingdom

Сайт: https://www.heathrow.com/

Разписание на полети до Лондон

Офис

  • Летище Хийтроу

    Ticket Pod 3 Room 3718 Terminal 4 Heathrow Airport TW6 3FB.
    Понеделник - петък: 09:30 до 17:30 ч. местно време.
    Тел.: +44 788 966 4174
    E-mail: LHR@bulgaria-air.co.uk

Лондон (London) притежава невероятен брой безценни исторически и културни забележителности, свързани със славното минало на империята, както и множество съвременни атракции. Затова ви съветваме да му отделите поне 3 дни, а ако можете и повече.

Разходете се по Темза, покрай Tower Bridge, Waterloo Bridge и, разбира се, Big Ben, вижте града от London Eye. Обиколете и прекрасните паркове – Hyde Park, St. James’ Park, Regents Park – където е и зоологическата градина, една от най-старите в света. Отделете време на Сградите на парламента, на Уестминстърското абатство, на Лондонската кула и на Бъкингамския дворец.

Лондонско метрото е най-старото в света, а с него можете да стигне квартали като стария и артистичен Islington, изисканите Belgravia и Chelsea, пъстрия ъндърграунд на Camden и Notting Hill. Тук можете да посетите уличния фестивал през август, както и страхотен съботен пазар. Добавяме и Harrods, един от най-известните магазини в света и основна лондонска забeлежителност. Както и Baker Street – с музея на Шерлок Холмс, и гарата King’s Cross, откъдето Хари Потър тръгва за Hogwarts. А с децата можете да се потопите изцяло в света на Хари Потър, като хвърлите автентичен поглед зад кулисите на филмите – в Warner Bros. Studio Tour London.

Посетете и поне един West End мюзикъл или пиеса, в повечето от които ще гледате световноизвестни имена, или отидете на опера в Covent Garden. Списъкът с музеите и галериите също е безкраен и в тях можете да видите всичко – Националната галерия, Природонаучния музей, Madame Tussauds, Британския музей, Tate Britain, Tate Modern.

Ако ви вълнува нощният живот – отдайте му се из емблематичния лондонски ъндърграунд или пък в бляскавите клубове в Soho, Camden или на Old Street.

Разбира се, ако можете, отидете и на футболен мач. Или на концерт, фестивал, базар… Вълнуващи събития в Лондон винаги има, и то по много. И се отбивайте колкото можете по-често в чудните пъбове, които са на всяка крачка – за страхотна бира, бургери и fish & chips.

Официален език: английски

Официална валута: Британска лира (GBP)

Часова зона: GMT +00. Часовата разлика с България е 2 часа назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Лондон до летище Хийтроу (Heathrow). Високоскоростният влак Експрес на Хийтроу води до станция Падингтън (Paddington).

 Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече