Внимание При пътуване до и през Нидерландия – ново изискване за двойно тестване и с бърз антигенен тест, непосредствено преди полет. Молим да се явите на летище поне 4 часа преди полет!

Португалия

Летище виж на карта

Лисабон

Адрес: Aeroporto da Portela Lisboa, Lisbon, Portugal

Разписание на полети до Лисабон

Лисабон е единствената европейска столица, разположена на крайбрежието на Атлантическия океан, и е важен търговски, финансов, образователен и туристически център както с местно, така и с локално значение. Лисабон е и най-големият град в Португалия.
Столицата привлича множество туристи най-вече с многобройните си културни и исторически забележителности. Някои от водещите туристически обекти включват площада на търговията с Триумфалната арка и статуята на Хосе I, паметника на Откривателите, манастира „Свети Жером“, както и кулата „Белем“, разположена на р. Тежу, която е един от най-често асоциираните символи с града. Средновековният квартал Алфама също заслужава внимание, а за всички любители на животинския свят ще препоръчаме да посетят Океанариума, разположен в парка на нациите, и зоологическата градина.
Център за нощния живот в Лисабон е кварталът Байро Алто (Bairro Alto) или "Горният квартал". В Байро Алто са най-добрите заведения, в които могат да се чуят автентични изпълнения на традиционната музика фадо.

Официален език: португалски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +00. Часовата разлика с България е 2 часа назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Лисабон. Летището се намира почти в центъра на града, а мрежата на обществения транспорт вклчючва  метро, автобуси, трамваи и въжена железница. Въжената железница е начин за придвижване по стръмните калдъръмени улички на Лисабон.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ПОКОРИ ВЪРХОВЕТЕ С България Еър

Вземете безплатно своята ски/сноуборд екипировка на всички директни полети, оперирани от България Еър.

Виж повече