Португалия

Летище виж на карта

Лисабон

Адрес: Aeroporto da Portela Lisboa, Lisbon, Portugal

Разписание на полети до Лисабон

ЛИСАБОН

Лисабон (Lisbon) е единствената европейска столица, разположена на крайбрежието на Атлантическия океан, а впечатляващата й архитектура, стара история и богата култура ще ви вдъхновят да се превърнете в истински откриватели.

Двaта моста над река Тежу са основни символи на града, като мостът „Васко да Гама” е най-дългият в Европа – цели 16 км. Паметникът на откривателите в Белем пък е бил отправна точка на почти всички Велики Географски открития, а кварталът Белем като цяло е пълен със забележителности: Кулата Белем, Паласио де Белем – президентската резиденция, манастирът Жеронимуш… Добавяме и площада на търговията с Триумфалната арка и статуята на Хосе I.
Посетете и Арената за борба с бикове Кампо Пекуено – бикоборството е изкуство за местните и е важна част от културното им богатство. Ако обичате природата, Ботаническата градина на Университета в Лисабон ще ви запознае с много тропически и екзотични представители от цял свят.

Няма как да не се „гмурнете“ в Океанариума на Лисабон – втори е по големина в света, а в централната му част има аквариум с около 25 000 вида морски растения и животни. Вижте града и от асансьорите на Лисабон, както и от емблематичния ретро трамвай.

Интересен факт за града е, че тук се намира най-старата книжарница в света – книжарница Бертран, отворила врати през 1732 г.!

Кварталът Байро Алто е центърът на нощния живот в Лисабон – тук са най-добрите заведения за автентични изпълнения на традиционното фадо. Известните Празници на Лисабон пък се провеждат от десетки години през юни – включете се в завладяващи улични фестивали, кулинарни изложения и масови сватби.

Официален език: португалски
Официална валута: евро (EUR)
Часова зона: GMT +00. Часовата разлика с България е 2 часа назад.
Транспорт: Авиокомпания "България Еър" предлага  самолетни билети за директни полети до Лисабон. Летището се намира почти в центъра на града, а мрежата на обществения транспорт включва метро, автобуси, трамваи и въжена железница. Въжената железница е начин за придвижване по стръмните калдъръмени улички на Лисабон.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече