Гърция

Летище виж на карта

Хераклион/ Ираклио

Адрес: Heraklion Airport N. Kazantzakis, Хераклион, Гърция

Разписание на полети до Хераклион

Хераклион е дом на много исторически забележителности, свидетелства за древните цивилизации, които са живели на тази територия. Най-известната забележителност в Хераклион е Критският археологически музей, в който можеш да видиш отблизо едни от най-големите археологически съкровища в Гърция. Музеят е дом на много артефакти от древната критска култура, от които да добиеш представаза важната роля на острова в древността.

Тук можеш да изживееш и своята мечтана лятна почивка, тъй като Хераклион е място, на което лятото сякаш никога не си отива. Най-известните плажове на Хераклион са Амудара, Лидо и Коккини Хани. Амудара е дълъг цели 7 километра и е един от най-добре развитите плажове на острова. Лидо е по-малък и по-тих, а Коккини Хани е известен с кристалния си пясък и топлите си води. Чистият пясък и топлите води на Средиземно море превръщат плажовете на Хераклион в любима лятна дестинация за много туристи.

Хераклион е град с богата култура и история, но и място за забавление и отдих. Тук можеш да караш сърф, водни ски и да плаваш, а ако предпочиташ забавленията на сушата, пред теb има богат избор отекскурзии до туристически обекти като крепостта Казарма, пещерата Диктеон, каньонът Самария и много други. Разходи се и в градината на историческия манастир на Св. Петър и Павел и посети една от най-старите кипарисови гори в Европа.

Със своята богата история, красива природа, множеството забавления и великолепни плажове, Хераклион е една от най-добрите дестинации за почивка в Гърция. Той те чака само на един полет разстояние с „България Еър“.

Официален език: гръцки

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT+3

Транспорт: Летището се намира на 3 км от центъра на града, като до него може да се стигне с автобус или такси. Градският транспорт включва автобуси. Поради засиления трафик през лятото местните препоръчват придвижване с велосипед или мотоциклет под наем.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече