Германия

Летище виж на карта

Франкфурт

Адрес: Frankfurt Airport (FRA), Frankfurt, Germany

Разписание на полети до Франкфурт

ФРАНКФУРТ

Франкфурт (Frankfurt) е финансовият и транспортен център на Германия и е един от водещите финансови центрове в Европа. Известен с многобройните си небостъргачи в центъра, Франкфурт е едновременно модерен и средновековен, чудесен град за разходки и нови впечатления.


Можете да започнете от площад Рьомемберг и да продължите в посока красивата пешеходна улица Цайл, старата опера и къщата на Гьоте. Вижте и гледката от 200-метровия небостъргач Майн Тауър, повозете се на влака с ябълковото вино.


Покрай реката пък има богат избор от любопитни музеи – филмовият музей, Библейската къща, музеят на комичното изкуство… Природонаучният музей във Франкфурт е един от най-големите и модерни такива в цяла Европа – в него има безкрайно редки и уникални видове.


Творби на Рембранд, Рубенс и Ботичели ще откриете в музея Щедел, а музеят на модерното изкуство във Франкфурт е една от най-важните галерии за съвременно изкуство в Европа.


Разгледайте и франкфуртския зоопарк – той е изключително стар и голям, интересни са различните животински къщи – например тази с животните от о. Мадагаскар или пък къщата на маймуните.


Любопитен факт за града е, че през Средновековието именно във Франкфурт са се извършвали коронациите на кралете на Германия.
При музеите край реката в събота сутрин има огромен битак, а на луксозната улица Бергщрасе – фермерски базар. Посетете и прекрасните джаз клубове, както и Фестивала на музеите на кея през лятото – един от най-големите културни фестивали в Европа.


Официален език: немски
Официална валута: Евро (EUR)
Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.
Транспорт: Авиокомпания "България Еър" предлага самолетни билети за директни полети до Франкфурт. Летището Франкфурт Майн (FRA) се намира на 12 км от центъра на града. Транспортът в града се състои от междуградски влакове, трамваи, автобуси и метро.
Разгледайте директните полети на "България Еър" и до други градове в Германия - Берлин.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече