Германия

Летище виж на карта

Франкфурт

Адрес: Frankfurt Airport (FRA), Frankfurt, Germany

Разписание на полети до Франкфурт

Франкфурт (Frankfurt) е финансовият и транспортен център на Германия. Известен с многобройните си небостъргачи, немският град е едновременно модерен и средновековен, чудесен за дълги разходки и нови впечатления.

Можете да започнете обиколката си от площад Рьомемберг и да продължите в посока красивата пешеходна улица Цайл, старата опера и къщата на Гьоте. Непременно вижте и гледката от 200-метровия небостъргач Майн Тауър и се повозете на влака с ябълковото вино.

Заслужава си да посетите и интересните музеи край реката – разгледайте Филмовия музей, Библейската къща, Музея на комичното изкуство, както и Природонаучния музей, известен с редките си и уникални видове.

Творби на Рембранд, Рубенс и Ботичели ще откриете в музея Щедел, а Музеят на модерното изкуство във Франкфурт е една от най-важните галерии за съвременно изкуство в Европа.

Не пропускайте да видите и франкфуртския зоопарк, който е дом на повече от 4500 животни от цял свят. Разгледайте и специалните къщи с животни от о. Мадагаскар и къщата на маймуните.

Ако се разходите по алеята с музеите в събота сутрин, ще видите огромен битак, а на луксозната улица Бергщрасе ще откриете фермерски базар.

Посетете и прекрасните джаз клубове, както и Фестивала на музеите на кея през лятото – един от най-големите културни фестивали в Европа.

Любопитен факт за Франкфурт е, че през Средновековието именно там са се извършвали коронациите на кралете на Германия.

 

Официален език: немски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Франкфурт. Летището Франкфурт Майн (FRA) се намира на 12 км от центъра на града. Транспортът в града се състои от междуградски влакове, трамваи, автобуси и метро.

Разгледайте директните полети на „България Еър“ и до други градове в Германия - Берлин.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече