Румъния

Летище виж на карта

Букурещ

Адрес: Otopeni International Airport, Otopeni, Ilfov County, Romania

Разписание на полети до Букурещ

Букурещ (Bucharest) е столицата на Румъния. Разположен е на по-малко от 70 км. от р. Дунав и от българската граница. Наричат Букурещ „най-добре пазената тайна на Европа“ заради заведенията, галериите и музеите, на които се натъквате на всеки ъгъл. Наричат го и „Малкият Париж” – тук играят роля сградите, реката и Триумфалната арка, построена в чест на войниците от Първата световна война.

Букурещ е многолик и динамичен град с впечатляваща архитектура. Няма как да пропуснете Двореца на парламента (Palatul Parlamentului) – втората най-голяма административна сграда в света, висока 86 м и широка 270 м. Като всеки град с дълга история, Букурещ има и чаровна стара част. На улица „Липскани“ и околностите ѝ ще откриете антикварни магазинчета, малки бутици, арт галерии, барове и ресторанти. В района се намира и най-старата сграда на Букурещ – Старият княжески съд (Curtea Veche)– любопитен факт е, че той е построен от легендарния Влад Цепеш или Влад Дракула!

Красивият Румънския Атенеум е най-престижната концертна зала в столицата, а пък в залите на кралския дворец (Националния художествен музей)можете да разгледате забележителна художествена колекцияот европейски творби: тук са и Рембранд, и Ел Греко.

Паркът Карол I е един от най-красивите в Букурещ, а през лятото е място за множество фестивали и концерти. Приятен за почивка, пикник или спорт е паркът Чешмиджиу, разположен около едноименното езеро в центъра на града.

Ако се интересувате от румънския бит и култура, то Музеят на румънския селянин ще ви бъде особено любопитен. Музеят на селото пък има колекция от 50 къщи със стръмни покриви, сламени колиби, църкви и мелници от цяла Румъния и е най-големият музей на открито в Европа. През юни тук се провежда Фестивал на традиционните занаяти, а друго заслужаващо си събитие в Букурещ е джаз фестивалът, който събира таланти в продължение на цяла седмица през май.

Официален език: румънски

Официална валута: Лея (RON)

Часова зона: GMT +2

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Букурещ. За да се придвижите от Международното летище Отопени до центъра на града можете да вземете влак за 25 минути или шътъл за 20 минути.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече