Внимание Гъвкави възможности за Вашето пътуване с България Еър. Повече информация тук:

Унгария

Летище виж на карта

Будапеща

Адрес: Budapest Liszt Ferenc International Airport, Budapest, Hungary

Разписание на полети до Будапеща


Будапеща (Budapest) е най-големият град и столицата на Унгария. Разположена на двата бряга на Дунав, тя е съставена от три исторически градчета – Буда, Обуда и Пеща, които се обединяват през 1873 г. Древна и модерна, космополитна и кипяща от живот, Будапеща е страхотна и ще й се наслаждавате с дни.
Тук има над сто извора гореща вода, като бароковите бани „Сечени“, със своите 15 закрити и 3 огромни открити басейна са задължително изживяване. В еврейския квартал Пеща се намира втората най-голяма в света синагога след тази в Ню Йорк, в двореца на Хълмовете Буда ще откриете много интересни музеи и прекрасни църкви, средновековни и барокови сгради. Гледката, която се открива от хълмовете, също си заслужава. Разбира се, няма как да не посетите Унгарския парламент, Площада на героите, Рибарския бастион – тераса със седем кули, катедралата „Свети Стефан“ – най-голямата църква в Будапеща. Любопитен факт е, че в нея се съхранява мумифицираната ръка на първия крал на Унгария, на когото е посветена самата катедрала. Висящият над Дунав верижен мост „Сечени“ също е задължителна спирка. Всяко лято мостът се затваря за автомобили и на него се провежда фестивал – чудесно забавление през уикендите.
Можете да разгледате и Музея на изящните изкуства, Националния музей, зоологическата и ботаническата градина, открита още през 1866 г., която е дом на множество застрашени видове, както и острова Маргарет, където има великолепен парк и сгради.
Вкусни неща за хапване има най-вече в Пеща – опитайте от гулаша, рибената / пилешката супа, щрудела или палачинките. Пълно е и с бирарии, бохемски клубове, изискани барове и др. – в унгарската столица нощният живот е на почит.
Отидете на опера, балет или театър по време на Пролетния фестивал през март или на представления на открито през цялото лято – не забравяйте, че Будапеща е една от световните столици на операта. През лятото е и Гран При на Формула 1, ако сте фенове, както и музикалният фестивал Sziget – един от най-големите в Европа.
Официален език: унгарски
Официална валута: унгарски форинт (HUF)
Часова зона: GMT +2. 
Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага изгодни самолетни билети за директни полети до Будапеща до летище Ференц Лист, Будапеща е летище, обслужващо унгарската столица Будапеща и цялата страна. То се намира на 16 километра на югоизток от града и има три терминала за обработка на пътниците.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ПОКОРИ ВЪРХОВЕТЕ С България Еър

Вземете безплатно своята ски/сноуборд екипировка на всички директни полети, оперирани от България Еър.

Виж повече