Белгия

Летище виж на карта

Брюксел

Адрес: Brussels Airport, Leopoldlaan, Zaventem, Belgium

Разписание на полети до Брюксел

Офис

  • Белгия, Брюксел

    понеделник - петък: 10:00 - 19:00 часа (местно време)
    Тел.: +32 470 401 260
    E-mail: brussels@air.bg

Брюксел (Brussels) е от онези градове, които остават завинаги в сърцето на всеки посетил го. Белгийската столица е пъстро, приветливо място, пълно с хора от цял свят. Градът е наричан още „Столица на Европейския съюз“, заради официалните седалища на някои институции на ЕС, които се намират там.

Брюксел, древен и едновременно модерен, ще ви впечатли с прелестна архитектура, дизайнерски магазини и огромни паркове.

Разходете се по главния площад, посетете Кралския дворец и вижте забележителния Атомиум. Не пропускайте и емблематичната за Брюксел статуя Манекен Пис. Интересен факт е, че Пикаещото момче има гардероб от над хиляда костюма. Подарени са от крале, дизайнери и знаменитости, като традицията за обличането му започва още от 17 век.

Продължете разходката си към Съдебната палата, която ще ви впечатли освен с красотата си, и с големината си – сградата е с по-мащабни размери и от базиликата Свети Петър в Рим. Направете обиколка с водач в Европейския парламент, разгледайте Белгийския кралски музей за изящни изкуства и красивите катедрали в различни архитектурни стилове, а ако пък сте в настроение за нещо екзотично – посетете Африканския музей. Там ще откриете различни препарирани екземпляри, дори и слон, типични африкански облекла и музикални инструменти. Ще имате шанса и да опитате традиционни африкански ястия и да се насладите на чаша африканска бира.

Не пропускайте типичните за Брюксел морски специалитети, пробвайте прочутите белгийски гофрети, а ако сте почитатели на бирата – непременно опитайте трапистка бира, направена от трапистки монаси, както и бира гьоз – спонтанно ферментирала бира с диви дрожди, отличаваща се с тръпчивия си вкус.

Ако жаждата ви за приключения все още не е утолена, посетете Музея на бирата – там ще научите как се правят традиционните белгийски бири. Друга интересна спирка в Брюксел е Музеят на какаото и шоколада, където ще имате възможността да дегустирате бонбони и да видите как се приготвят.

Веднъж на всеки две години площадът на града се покрива с килим от цветя – в случай, че посещението ви в Брюксел съвпада с това пъстро събитие, задължително го вижте. Ако пък сте в белгийската столица през зимата – потопете се в празничната приказка на традиционните коледни базари.

 

Официален език: нидерландски, френски, немски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до международно летище Брюксел. На всеки 15 минути оттам потегля влак, който пътува до всяка от трите гари в града. Брюксел има модерна и ефективна транспортна мрежа, която включва метро, трамваи и автобуси. Ако искате да посетите повече музеи, вземете си Brussels Card – карта, която ви осигурява посещения в музеите безплатно или с намаление, както и неограничено безплатно пътуване в градския транспорт.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече