Белгия

Летище виж на карта

Брюксел

Адрес: Brussels Airport, Leopoldlaan, Zaventem, Belgium

Разписание на полети до Брюксел

Офис

  • Белгия, Брюксел

    понеделник - петък: 10:00 - 19:00 часа (местно време)
    Тел.: +32 470 401 260
    E-mail: brussels@air.bg

БРЮКСЕЛ

Неслучайно наричан „Столицата на Европа“, Брюксел (Brussels) е градът, в който са разположени най-голям брой от административните структури на Европейския съюз. Географското положение на града също определя важната му роля – белгийската столица се намира в самото сърце на Западна Европа.
Старият и едновременно модерен град ще ви засити с много и разнообразни впечатления, докато се разхождате сред елегантни сгради, край дизайнерски магазини, из огромни паркове.


Очакват ви Главният площад, Кралският дворец, паметникът Атомуим, както и символът на Брюксел – Пикаещото момче. Интересен факт е, че Манекен Пис има гардероб от над хиляда костюма! Подарени са от крале, дизайнери и знаменитости, като традицията за обличането му започва още от 17 век.


Продължете разходката си към Съдебната палата, която ще ви впечатли освен с красотата, и с големината си – сградата е с по-мащабни размери и от базиликата Свети Петър в Рим. Направете обиколка с водач в Европейския парламент, разгледайте Белгийския кралски музей за изящни изкуства и красивите катедрали в различни архитектурни стилове, а пък ако сте в настроение за нещо екзотично – посетете Африканския музей. Пълен е с насекоми, има и препариран… слон и можете да опитате африканска храна там. Не пропускайте и морските специалитети в Брюксел – и в най-обикновени, и в луксозни заведения, както и прочутите белгийски гофрети.


Докато се разхождате из белгийската столица и срещате хора от цял свят, други „вкусни” удоволствия можете да си доставите в Музея на бирата и Музея на шоколада. А ако решите да посетите Брюксел през зимата, няма да сбъркате – коледните базари там са абсолютна приказка, атмосферата е невероятна и ще откриете какви ли не подаръци и лакомства.


Официален език: нидерландски, френски, немски
Официална валута: Евро (EUR)
Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.
Транспорт: Авиокомпания "България Еър" предлага самолетни билети за директни полети до международно летище Брюксел. На всеки 15 мин. оттам потегля влак, който пътува до всяка от трите гари в града. Брюксел има модерна и ефективна транспортна мрежа, която включва метро, трамваи и автобуси. Ако смятате да обиколите много музеи, вземете си Brussels Card – карта, която ви осигурява безплатни посещения или такива с намаление в музеите и неограничено безплатно пътуване в градския транспорт.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече