Германия

Летище виж на карта

Berlin Airport Brandenburg /BER/

Адрес: Berlin Brandenburg Airport, Melli-Beese-Ring, Schönefeld, Germany

Сайт: https://ber.berlin-airport.de/de.html

Тел.: +49 30 6091 6091 0

Разписание на полети до Берлин

Офис

Берлин (Berlin) е великолепен град, който ще ви завладее с историческите си забележителностии съвременното си изкуство, с младежкия си дух и силния си нощен живот.

Райхстагът, или сградата на парламента, е една от най-интересните и красиви забележителности тук. Известна е с купола си от стомана и стъкло, от който се открива 360-градусова гледка към града. Други важни спирки в разходката из Берлин са красивият площад Александерплац, великата Брандербурска врата, наричана още „Портата на света”, Берлинската стена и мемориалът на Холокоста.

В двореца Шарлотенбург ще се пренесете назад във времето и ще се насладите на бароков стил и прелестни градини, а на чудния Остров на музеите на река Шпрее ще можете да посетите пет исторически музея, както и внушителната Берлинска катедрала.

Не е за изпускане и берлинската зоологическа градина – с над 15 000 животни, тя е една от най-богатите откъм животински видове в света.

Ако сте в настроение за шопинг, задължително посетете улица Фридрихщрасе – там ще откриете дрехи от световноизвестни марки, както и последни модели коли. Не пропускайте да посетите и великолепната книжарница Dussmann, която е известна с петте си етажа. Заслужава си да посетите и KaDeWe – най-големият мол в Европа – където можете да се насладите на чаша розово шампанско.

Докато опознавате Берлин, посетете някое немско заведение и се насладете на кухня от цял свят, прекрасна бира и интересни коктейли. Станете част и от вълнуващи културни събития – Love parade, CSD-карнавалът, берлинският филм фест Berlinale и много други са превърнали града в своеобразна европейска столица на културата, която ще ви спечели завинаги.

Любопитен факт за немската столица е, че има над 900 моста – повече отколкото във Венеция!

 

Официален език: немски

Официална валута: евро (EUR)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания „България Еър“ предлага самолетни билети за директни полети до Берлин до летище Бранденбург (BER). Метро системата в Берлин е достъпна и много ефективна. U-Bahn е обикновеното метро, а S-Bahn е влакова система, която има три линии, обикалящи града. С полетите на „България Еър“ може да стигнете и до всяка точка на Германия, с една спирка – Берлин.

Разгледайте директните полети на „България Еър“ и до други градове в Германия - Франкфурт.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече