Внимание Важно: Нови изисквания за влизане в България, валидни от 29.01.2021г.

Германия

Летище виж на карта

Berlin Airport Brandenburg /BER/

Адрес: Berlin Brandenburg Airport, Melli-Beese-Ring, Schönefeld, Germany

Сайт: https://ber.berlin-airport.de/de.html

Тел.: +49 30 6091 6091 0

Разписание на полети до Берлин

Офис

Столицата на Германия е разположена в североизточната част на страната. Несъмнено голяма част от хората свързват името на града със събитията около Втората световна война, както и с падането на Берлинската стена през 1989. Вярно е също, че основните забележителности в града са с историческа насоченост, но определено не бива да се подценяват младежкия дух и силния нощен живот на Берлин.
Основни туристически обекти в Берлин включват: Райхстага, Бранденбургската врата, Берлинската стена, замъците Белвю и Шарлотенбург, Немската катедрала и мемориала на Холокоста. В града има и обособена част, наречена „Островът на музеите“, където могат да бъдат посетени множество музеи с различна насоченост.
Ето някой и друг любопитен факт за града – Берлин е единственият град в света, в който има три действащи опери, чиито общ капацитет е за над 4, 400 зрителски места.
В Берлин, освен да се насладите на историческите забележителности, можете да се отдадете и на хиляди други развлечения и културни мероприятия. Събития като Love parade, CSD-карнавала и Берлинския филм фест "Berlinare" са превърнали градът в своеобразна европейска столица на културата, която ще ви спечели завинаги.

Официален език: немски

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Берлин до летище  Тегел. Метро системата в Берлин е достъпна и много ефективна. U-Bahn е обикновеното метро, а S-Bahn е влакова система, която има три линии, обикалящи града. С полетите на „България Еър“ може да стигнете и до всяка точка на Германия, с една спирка – Берлин.

Разгледайте директните полети на „България Еър“ и до други градове в Германия - Франкфурт.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече

ПОКОРИ ВЪРХОВЕТЕ С България Еър

Вземете безплатно своята ски/сноуборд екипировка на всички директни полети, оперирани от България Еър.

Виж повече