Германия

Летище виж на карта

Berlin Airport Brandenburg /BER/

Адрес: Berlin Brandenburg Airport, Melli-Beese-Ring, Schönefeld, Germany

Сайт: https://ber.berlin-airport.de/de.html

Тел.: +49 30 6091 6091 0

Разписание на полети до Берлин

Офис

БЕРЛИН
Берлин (Berlin)
е великолепен град, който ще ви завладее с исторически забележителности, съвременно изкуство, с младежкия си дух и силния си нощен живот.
Райхстагът, или сградите на парламента, е една от най-интересните и красиви забележителности тук. Разходете се и по красивия площад Александерплац, вижте великата Брандербурска врата, наричана някога „Портата на света”, Берлинската стена и мемориала на Холокоста.

В двореца Шарлотенбург ще потънете в барок и прелестни градини, а на чудния Остров на музеите на река Шпрее се намират пет исторически музея, както и внушителната Берлинска катедрала.

Любопитен факт за Берлин е, че тук има неочаквано голям брой мостове. Градът разполага с езера и близо 180 километра плавателни водни пътища, като мостовете са над 900 – повече отколкото във Венеция!

Берлинската зоологическа градина пък е една от най-богатите откъм животински видове в света, а ако сте в настроение за шопинг, отидете на улица Фридрихщрасе – тук ще намерите от луксозни марки дрехи и автомобили до впечатляваща пететажна книжарница.

Докато опознавате великия Берлин, се наслаждавайте на ресторанти с кухня от цял свят и прекрасна бира и се впуснете и във вълнуващи културни събития. Love parade, CSD-карнавала, Берлинският филм фест Berlinare и много други са превърнали града в своеобразна европейска столица на културата, която ще ви спечели завинаги.

Официален език: немски

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT+1. Часовата разлика с България е 1 час назад.

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага самолетни билети за директни полети до Берлин до летище  Тегел. Метро системата в Берлин е достъпна и много ефективна. U-Bahn е обикновеното метро, а S-Bahn е влакова система, която има три линии, обикалящи града. С полетите на „България Еър“ може да стигнете и до всяка точка на Германия, с една спирка – Берлин.

Разгледайте директните полети на „България Еър“ и до други градове в Германия - Франкфурт.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече