Испания

Летище виж на карта

Барселона

Адрес: Barcelona Airport, El Prat de Llobregat, Spain

Разписание на полети до Барселона

Барселона е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Съчетанието от богата история, модерна архитектура, културни забележителности и чудесна кухня превръщат престоя там в изключително изживяване.

Когато посетиш Барселона, просто няма как да не видиш Саграда Фамилия - най-известната и най-впечатляваща готическа катедрала в света, проектирана от знаменития архитект Антонио Гауди. Строежът на катедралата започва през 1882 г. и все още не е довършена, тъй като визията на Гауди за нея е наистина грандиозна. Градините на парка Гюел също са много популярни сред туристите и са място, където да се насладиш на прекрасна гледка към града.

Разходи се и по легендарната улица Ла Рамбла, пълна с улични изпълнители, кафенета и магазини. В центъра на града се намира и готическият квартал, където може да се разходиш из старите улици и да видиш исторически забележителности като Катедралата на Света Еулалия.

Барселона е известна и с музеите си, като например музеят на Пикасо и центърът за съвременно изкуство Хуан Миро. Тези музеи съхраняват най-големите колекции от творби на тези световно известни художници.

Не бива да пропускаш и кулинарните изкушения в Барселона и се наслади се на паеля, тапас и разнообразни морски дарове. Барселона е дом и на много винарни, където можеш да опиташ някои от най-вкусните вина в региона. Спортните фенове пък могат да посетят стадиона Камп Ноу, дом на един от най-популярните футболни отбори в света - Барселона.

Избери Барселона за своята следваща дестинация с „България Еър“ и открий красотата на старинните улици и съвременната живопис. От готическите катедрали до съвременни сгради и активен нощен живот, Барселона има нещо за всекиго. Едно е сигурно - спомените от Барселона остават завинаги.

Официален език: испански

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT+1

Транспорт: Летището се намира на 16 км от центъра на града. Градският транспорт включва автобуси и метро.

Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече