Испания

Летище виж на карта

Барселона

Адрес: Barcelona Airport, El Prat de Llobregat, Spain

Разписание на полети до Барселона

БАРСЕЛОНА


Пъстроцветна, оживена и слънчева, Барселона (Barcelona) неслучайно е един от най-посещаваните европейски градове. Каталунската столица сама по себе си е произведение на изкуството, състоящо се от множество други шедьоври.


Без съмнение една от първите спирки на всеки в Барселона е базиликата Саграда Фамилия на прочутия архитект Антонио Гауди, която още не е окончателно завършена. Други негови произведения са паркът Гюел – разходката тук ще ви пренесе в свят на приказки и легенди, както и Каса Батийо – впечатляваща къща, построена между 1875 г. и 1877 г. на един от най-модерните булеварди по онова време. Продължете към Музея на Пикасо, където ще откриете най-голямата колекция от негови произведения, седнете на някоя пейка на площад Каталуния, за да усетите динамиката на града и да се насладите на красивите фонтани и статуи, минете и по Ла Рамбла – обгърната от дървета, емблематичната улица е чудесно място за разходка, кафе или шопинг.


Любопитен факт за града е, че Айфеловата кула първоначално е било планирано да бъде в Барселона, а не в Париж! Но предложението е било отхвърлено от местните власти.


Аквариумът и зоологическата градина в Барселона също са вълнуващо изживяване, а ако ви интересува футболът, няма как да не усетите внушителността на Камп Ноу, най-големия футболен стадион в Европа.


По отношение на храната и нощния живот ви препоръчваме да посетите поне един бар за тапас, например Cal Pep, колкото до културни събития – има за всеки вкус през цялата година, лятото например можете да се насладите на един от най-добрите в света музикални фестивали – Сонар.


Официален език: каталунски
Официална валута: Евро (EUR)
Часова зона: GMT +1. Часовата разлика с България е 1 час назад.
Транспорт: Авиокомпания "България Еър" предлага самолетни билети за директни полети до Барселона до летище Ел Прат (El Prat). Разположено е на 12 км от града. Няколко автобусни компании обслужват различните терминали. Barcelona Bus Turístic е еднопосочна автобусна линия, която преминава през всички забележителности на града.
Разгледайте директните полети на България Еър и до други градове в Испания -  Мадрид, Палма де Майорка и Малага.
Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече