Холандия

Летище виж на карта

Амстердам

Адрес: Amsterdam Airport Schiphol, Evert van de Beekstraat, Netherlands

Разписание на полети до Амстердам

Столицата на Нидерландия Амстердам  (Amsterdam) залива с впечатления и изненадва с нови неща всеки път, когато отидете там. Исторически забележителности, великолепна архитектура, изкуство на всяка крачка, динамика и свръхразчупеност – това е Амстердам! За да усетите духа на града, разходете се с лодка по чудните канали, разбира се и с колело, вижте площад Дам, Кралския дворец, Западната църква, отдъхнете в зеления Вонделпарк.

Няма как да пропуснете и великия музей на Ван Гог, Националния музей – с над един милион от най-известните творби в света, безкрайно любопитния научен музей NEMO и къщата на Ане Франк. Тук има и клон на музея на Мадам Тюсо, както и на прочутия Ермитаж. И продължавате към множество други забавни и интересни музеи на какво ли не – на еротиката, на… марихуаната и хашиша, на чантите и портмонетата дори! Неслучайно Амстердам е градът с най-голям брой музеи в света.

 

В града на лалетата се намира и един от най-старите зоопаркове в света, а пък турът в Амстердамската тъмница ще ви въвлече в „ужасяващи” преживявания.

Кварталът с червените фенери, както и кофишоповете, са неизменна част от амстердамското приключение. Включвайте в разходките си  уютните ресторантчета с вкусна и  разнообразна храна. Колкото до нощния живот – той е много вълнуващ и никога не спира. Препоръчваме ви да се отбиете в някоя от Къщите за дегустация (Proeflokalen) или в Кафявите кафенета (Brown Café or bar) – традиционните нидерландски пъбове в стария център на града. Пищният 24-часов уличен карнавал Денят на краля през април е страхотно изживяване, както и всички фестивали през годината – на класическата музика, джаза, открития театър и много други.

Официален език: нидерландски

Официална валута: Евро (EUR)

Часова зона: GMT +1

Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага изгодни самолетни билети за директни полети до Амстердам до летище Схипхол (Amsterdam Airport Schiphol) – петото най-голямо летище в Европа. Намира се на 20 км от града. Можете да стигнете до него с автобус или влак. Най-разпространеният обществен транспорт в Амстердам е трамваят, а автобусите и метрото обслужват по-далечните спирки. За да се придвижвате с градския транспорт, задължително трябва да се снабдите с OV-чип карта.Също така популярно средство за придвижване е велосипедът, какъвто можете да намерите под наем в централните части на града. С колело лесно ще се придвижите до всяка точка благодарение на дългите и уредени велоалеи, с които е известен Амстердам.
Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече