Холандия

Летище виж на карта

Амстердам

Адрес: Amsterdam Airport Schiphol, Evert van de Beekstraat, Netherlands

Разписание на полети до Амстердам

АМСТЕРДАМ

Столицата на Холандия (Amsterdam) залива с впечатления и изненадва с нови неща всеки път, когато отидете там. Исторически забележителности, великолепна архитектура, изкуство на всяка крачка, динамика и свръх разчупеност – това е Амстердам! За да усетите духа на града, разходете се с лодка по чудните канали, разбира се и с колело, вижте площад Дам, Кралския дворец, Западната църква, отдъхнете в зеления Вонделпарк.


Няма как да пропуснете и великия музей на Ван Гог, Националния музей – с над един милион от най-известните творби в света, безкрайно любопитния научен музей NEMO и къщата на Ане Франк. Тук има и клон на музея на Мадам Тюсо, както и на прочутия Ермитаж. И продължавате към множество други забавни и интересни музеи на какво ли не – на еротиката, на… марихуаната и хашиша, на чантите и портмонетата дори! Любопитен факт е, че това е градът с най-голям брой музеи в света. Както и че по прозорците на Амстердамските домове няма пердета или завеси.

В града на лалетата се намира и един от най-старите зоопаркове в света, а пък турът в Амстердамската тъмница ще ви въвлече в „ужасяващи” преживявания.


Кварталът с червените фенери, както и кофишоповете, са неизменна част от амстердамското приключение. Включвайте често и уютните ресторантчета с вкусна и разнообразна храна, интересни и различни – като всичко останало тук. Колкото до нощния живот – както можете да се досетите, той е много вълнуващ и никога не спира. Препоръчваме ви да се отбиете в някоя от Къщите за дегустация (Proeflokalen) или в Кафявите кафенета (Brown Café or bar) – традиционните холандски пъбове в стария център на града. Пищният 24-часов уличен карнавал Денят на краля през април е страхотно изживяване, както и всички фестивали през годината – на класическата музика, джаза, открития театър и много други.


Официален език: холандски
Официална валута: Евро (EUR)
Часова зона: GMT +1. Часовата разлика с България е 1 час назад.
Транспорт: Авиокомпания България Еър предлага изгодни самолетни билети за директни полети до Амстердам до летище Шипхол (Amsterdam Airport Schiphol) – петото най-голямо летище в Европа. Намира се на 20 км от града. Можете да стигнете до него с автобус или влак. Най-разпространеният обществен транспорт в Амстердам е трамваят, а автобусите и метрото обслужват по-далечните спирки. За да се придвижвате с градския транспорт, задължително трябва да се снабдите с OV-чип карта.Резервирай билет

Банери
Банери
Банери

RENT-A-CAR

Резервирай Sixt автомобил и пътувай мобилно, комфортно и качествено до над 4000 локации за автомобили под наем в повече от 105 страни. Членовете на лоялната програмата FLY MORE вече могат да получат 500 бонус точки за всеки нает автомобил от всяка локация.

Виж повече

ЧАРТЪРИ И ЛИЗИНГ

Ангажирай чартърен полет, чартърни вериги и отдаване на самолети на краткосрочен и дългосрочен лизинг.

Виж повече

Може да изберете и платите своя самолетен билет в офисите на Централна кооперативна банка.

Виж повече